Anu Härmä-Hietavala

Kiropraktikko, Doctor of Chiropractic D.C.

Kiropraktikko Anu Härmä-Hietavala

Olen valmistunut kiropraktikoksi Englannin Bournemouthista, Anglo-European College of Chiropractic -koulusta, vuonna 1992.

Kiropraktikon työssä vahvuuksiani ovat perusteellinen kiropraktikkotyö, hyvät palpaatio- ja manipulaatiotaidot sekä lihashuoltotekniikat. Päivittäisessä työssäni käytän erilaisia kiropraktisia tekniikoita ja tarvittaessa myös akupunktioneuloja.

Minulla käy kaikenikäisiä asiakkaita vauvasta vaariin ja mummoon. Suurin osa asiakkaista on kuitenkin työikäisiä.  Valtaosa tulee vastaanotolleni kivun vuoksi, mutta joskus asiakas haluaa tulla vain tarkistuttamaan, onko kehossa kaikki hyvin, esimerkiksi kaatumisen jäljiltä. Myös odottavia äitejä, vauvoja, lapsia ja nuoria tarkistan ja hoidan oikein mielelläni.

Yläselän vaivat, niska-hartia- ja pään alueen kivut ja jumit ovat yleisiä käyntiaiheita. Nämä vaivat  liittyvät useasti pöydän ääressä, tietokoneella tehtävään työhön. Rintakehällä jumitus voi olla niin hankalaa, ettei pysty edes hengittämään rennosti. Nämä rintakehän vaivat ovat yleensä erittäin kiitollisia hoitaa.

Alaselän, lantion ja SI-nivelten vaivat ovat yleisiä. Ne onneksi harvemmin säteilevät iskiasoireena alaraajaan, mutta voivat kyllä tällaistakin oiretta aiheuttaa. Yllättävän usein pelkkä pakaralihaksista peräisin oleva kireys voi juontaa iskiastyylisesti alaraajaan säteillen. Nämä ovat kiropraktisin tekniikoin useimmiten aika vaivattomia hoitaa.

Mielestäni minulla on kiropraktikkona tarkka vainu. Sellaisissa tapauksissa, joissa en koe hoidostani olevan apua niin suosittelen, että asiakas hakeutuu lääkärin hoitoon.

Ihmiskeho on parhaimmillaan upea toiminnallinen kokonaisuus, jonka toimivuutta pitää ja kannattaa vaalia läpi elämän. Ikääntyessään keho jäykistyy ja kudosten joustavuus vähenee. Kiropraktiikka auttaa kehoa pysymään nuorekkaana juuri toiminnallisuuden myötä – se pitää nivelet joustavina. Joustavin nivelin on helpompi liikkua. Liikkuva ja notkea nivel vaimentaa iskuja paremmin ja tällöin koko keho pysyy kimmoisampana.

Omasta taustastani sen verran, että olen kotoisin Jämsänkoskelta, opiskelin Englannissa ja valmistumisen jälkeen aloitin praktiikkatyöni Jyväskylässä 1992. Aloin kuitenkin pian Jyväskylän vastaanoton avaamisen jälkeen pitää Jämsässä rinnakkaispraktiikkaa, jota jatkan edelleen. Tampereella olen työskennellyt osana The Back Roomin tiimiä osa-aikaisesti joulukuusta 2017 lähtien.

Olen naimisissa ja kahden aikuisen lapsen äiti. Harrastan kuntoliikuntaa, ulkoilua ja lisäksi melon ja ratsastan, luonto aina lähelläni.

Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni!